Nazad

25. januar 2022.

Bez Huje i u ovoj sezoni. #bojkotNažalost, evo već drugu godinu za redom, uprkos našim naporima da budemo prvo amatersko takmičenje koje se održava na svim stazama u Srbiji, nismo uspeli.

Kao i prošle godine, zakupci staze na Ada Huji, u izuzetno nesportskom i nedžentlmenskom maniru, nisu želeli da izadju u susret i sa nama rade na promociji karting sporta i trkačke kulture u Srbiji. 

Dogovor nije bio moguć od samog starta, pod izgovorom da se na njihovoj stazi održavaju isključivo medjunarodne kao i trke isključivo u njihovoj organizaciji, tako da nikakve priče nije bilo ni o ceni zakupa, ni o datumima, uslovima.. nikakve šanse nisu dali da se takmičimo i družimo kod njih.

Oni NE ŽELE trkače na njihovoj stazi!

Ova odlika negostoprimstva bez povoda, je nečuvena u svetu karting i trkačkog sporta, potpuno se kosi sa zdravim stavom razvoja i promocije karting i trkačkog sporta u Srbiji, a trenutna, donekle monopolska pozicija im to i omogućava. 

Velika šteta pre svega za sve vozače i ljude koji bi bili redovni na toj stazi, uživajući u lepoj, brzoj stazi i generalno dobrim kartinzima, ali i velika poruka svim ljudima i entuzijastima sa kim zapravo imaju posla.

Pozivamo sve ljude da ubuduće dobro razmisle da li će svoje zabavne vikende provoditi na Ada Huji, ili će se odlučiti za neku drugu stazu gde će biti uvek ljubazno dočekani.  #bojkot