Karting Liga

serbian language

13. jun 2022.

Promene u Pravilniku lige


Nakon poslednje trke u Pečuju, i situacija koje su se tamo dešavale, došli smo do par mini zaključaka kako poboljšati dalje našu organizaciju, smanjiti tenziju koju donose odredjene sporne situacije i re-organizovati odredjene delove naše lige kako bismo se fokusirali na primarni cilj iste - zabavu, zdravo i sportsko trkanje i razvijanje drugarstva i promocije karting sporta na stazama širom Srbije i regiona.

U svrhu postizanja tog cilja, izvršili smo par mini izmena u ovogodišnjem pravilniku koji možete videti u celosti - ovde.

TL;DR varijanta:

  • Zamenili smo vozače sudije za eksterne, nepristrasne, angažovane sudije
  • Snimci sa uredjaja vozača ili posmatrača više se neće razmatrati prilikom donošenja sudijskih odluka
  • Sve sudijske odluke su konačne, nepromenljive, i njihova pojašnjenja su isključivo na diskrecionom pravu sudija i direktora trke


Svi znamo šta nam adrenalin radi i zato velikim delom i volimo ovaj sport, ali još jednom moramo da napomenemo da su trke Karting Lige - AKLS, fer, bez-kontaktne trke, koje, koliko je god to moguće, garantuju najveće poštovanje i jednakost svih učesnika, bez obzira na starost, pol ili predjašnje rezultate. Nameravamo da tako i ostane :)